Spontánní akce, na které se netěšíme s velkým očekáváním netěší týdny nebo měsíce dopředu, bývají často ty, na které pak vzpomínáme roky. V Evropě bude brzo krásný počasí, ideální čas oklepat jarní boty, rozšířit si trochu obzory, vydat se na den za hranice a poznat nepoznaný!

Tenhle článek jsme už jednou publikovaly na webu Více barev, jenže Více barev zemřelo dřív, než se o tom stačily dozvědět tisíce lidí, proto nám přišlo dost škoda, aby neexistoval ve virtuálním světě. A taky jste na to určitě zapomněli!

“Sbírej zážitky, ne věci.”

Máme proto ještě jednu výzvu, kterou ocení i vaše peněženka – co si z takového výletu nepřivézt vůbec nic nového? Když ze svýho výletování vyškrtneme obchody se suvenýry a oblečením, které (nebudeme si nicnalhávat) buď stejně nepotřebujeme, nebo ho stejně snadno v našem globalizovaným světě seženeme kdykoli jindy “doma”, budeme mít mnohem více času na objevování mnohem zajímavějších míst, než jsou uličky mezi regály.

Naše tipy?
V dnešním světě, kdy se dopravci předhánějí v akcích a o každé chybičce v systému se okamžitě dozvíme díky spoustě facebookových stránek, které se tím zabývají, je snadnější než kdykoli dřív ulovit levnou letenku. Nat se takhle povedlo podívat se na čtyřicet hodin do švédského Stockholmu za dvacet liber. Neber to!

Geniální nám přijde autobusový spoj od Student Agency z Prahy do Vídně, který je podle nás úplně ukázkový pro nízkonákladový výlet za hranice. Když překonáte trochu nepohodlí, které k tomu tak nějak patří a jde ruku v ruce s odjezdem z pražského Florence ve 3.30 ráno, vysadí vás autobus ve Vídni v osm ráno a do večerního odjezdu máte téměř 12 hodin. A za dvanáct hodin už se dá stihnout opravdu hodně, zvlášť s nepříliš nákladnou denní “lítačkou” na metro. Díky tomu, že si zdřímnete cestou tam i zpět v pohodlném autobuse nebudete potřebovat ubytování a tak může být celodenní poznávání vídeňských památek a uliček s krásnými kavárnami záležitostí devíti stovek. A pokud jste z těch šťastlivců, kteří to mají blíže do Brna a mohli byste na autobus naskočit tam, neváhaly bychom ani minutu!

Byli jste v Drážďanech? Obě jsme zažily turisty přeplněné, neprůchodné uličky před Vánoci a nějak jsme se shodly na tom, že to není nic moc pro nás. Ale na jaře, když je město bez davů, v parcích kvetou stromy a vy se můžete mezi nádhernými historickými budovami a po dlouhých mostech procházet s kornoutem zmrzliny v ruce, zaručujeme, že budete mít z města, které je od Prahy autem vzdálené hodinu a půl cesty, úplně jiný dojem.

Příští víkend chci udělat něco, na co jen tak nezapomenu!Jedno ze hodně spontánních rozhodnutí, na který nikdy nezapomene Luc, byl hodně nízkonákladový mini roadrip přes přírodní zajímavosti v Rakousku k moři do Itálie zakončený prohlídkou Benátek. Mimo sezónu italská města nejsou zdaleka tak zaplněná a všechno se dá pořídit levněji, jen to chce trochu odvahy vydat se na místo “na blind” (a možná trochu vyřídilku :) ). Tuhle cestu jsme si teď trochu připomněly v článcích, kde shrnuje jednotlivé dny 1, 2, 3 a samotný nás překvapilo, za jakou částku se tohle dobrodružství dalo pořídit: „Čtyři noci, tři dny, směšných 540,- Kč + 75 eur na osobu a nespočet zážitků z nezaplacení.”

A přesně tak to je. Přestaňte čekat na správnou příležitost, žijte okamžikem :) Užijte si každou minutu nejen toho „víkendu, na kterej nezapomenete,“ a podělte se s náma o vaše dobrodružství – tagněte @cicavkleci na Instagramu!

Příští víkend chci udělat něco, na co jen tak nezapomenu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *